˟

Tri domáce čističe na pripálené hrnce

06.10.2020

Takmer v každej domácnosti sa nájde obľúbený hrniec alebo panvica, ktorá má už najlepšie časy za sebou, ale stále je vám ľúto ju vyhodiť. Namiesto agresívnej chémie skúste využiť čističe, ktoré určite nájdete vo svojej kuchyni a neublížia životnému prostrediu.

1. Ocot – účinný takmer vždy a všade. Polejte dno panvice, nechajte pôsobiť a umyte. Ak stále nie ste spokojní s výsledkom, do octu pridajte aj sódu bikarbónu, vydrhnite kefkou a umyte.

2. Soľ – kuchynská soľ, najlepšie hrubozrnná, je skvelým abrazívnym prostriedkom. Pre zvýšenie efektu pridajte horúcu vodu, prípadne aj trochu citrónovej šťavy.

3. Kečup – možno trochu prekvapujúce, ale aj kečup vďaka svojmu zloženiu dokáže oživiť dno zájdených hrncov. Potrite ním dno, nechajte 15 minút pôsobiť, opláchnite a usušte.