Párky vieme grilovať na viacero spôsobov. Záleží od druhu párkov a našich chuťových preferencií. Najvhodnejšie na grilovanie sú párky s vyšším obsahom mäsa, napr. Cisárske alebo Spišské.
Párky môžeme grilovať rovno z obalu alebo ich pred grilovaním ohriať. Párky na rozdiel od klobások môžeme predtým, ako ich dáme na gril, napríklad aj pozdĺžne narezať. Takisto ako pri klobáskach platí, že ich nikdy negrilujeme príliš studené. Potom, ako ich vyberieme z chladničky, ich necháme zohriať na teplotu okolitého prostredia a hurá na gril.
Aj párky sa potrebujú poriadne prehriať zvnútra a preto ich grilujeme na strednom plameni. Ako dlho záleží od druhu párkov. Niektorým stačí aj 5 minút, hrubšie párky potrebujú 10 a viac minút. Ak si dáme záležať na vyslovene pomalom grilovaní tak aj dlhšie. Pokiaľ sme ale párky pred grilovaním ohriali, bude stačiť naozaj krátky čas grilovania. Tak aby „chytili“ tú správnu grilovaciu farbu a vôňu a šup s nimi z grilu dole.
Špeciálnou kategóriu medzi párkami sú párky obalené slaninkou. Tieto grilujeme na veľmi miernom ohni, aby sme slaninku rýchlo nespálili.
Párky ani klobásky po grilovaní „oddychovať“ nemusia. To je veľmi dobrá správa, pretože nemusíme zbytočne dlho čakať a môžeme ich prakticky hneď po miernom vychladnutí ešte fantasticky teplé čerstvo ugrilované zjesť.