Grilované špekáčiky sú naša česko-slovenská klasika, ktorú nikde inde na svete len tak ľahko nenájdete. Ešte v dobe „predgrilovej“ nesmeli chýbať pri žiadnom táboráku. Ale viete, ako ich správne ugrilovať?
Špekáčiky nám dávajú prakticky neobmedzený priestor pre našu kreativitu. Samozrejme pred grilovaním ich necháme aspoň trochu „odpočinúť“, teda zohriať, aby neboli úplne studené z chladničky. Potom už platí vlastne iba jedno pravidlo, a to, že špekáčiky je potrebné pred grilovaním narezať, avšak iba zľahka. Predídeme tým, že nám špekáčiky pri grilovaní prasknú, ale zároveň mierny rez ich nepripraví o chutnú šťavu.
Špekáčiky grilujeme podľa toho, ako ich máme najradšej. Keďže ide o tepelne opracovaný výrobok, tak ich môžeme nechať len jemne opiecť doslova pár minút na rozpálenom drevenom uhlí alebo nechať dlhšie, viac do chrumkava. Je to len na nás. Aj pre svoje veľmi univerzálne použitie sú špekáčiky jedným z najobľúbenejších výrobkov na grilovanie.